Válság a házasságban

Amikor komoly feszültség van a férj és a feleség között, a házasság felbontása tűnhet a legegysszerübb megoldásnak.De-bár sok országban döbbenetesen megemelkedett a felbomlott családok száma-nemrég készült tanulmányok azt jelzik, hogy az elvált férfiak és nők jelentős százaléka sajnálja házassága felbomlását.Közülük néhányan több egészségügyi problémában szenvednek-fizikailag és elmebelileg egyaránt,-mint atok akiknek megmaradt a házasságuk.A válást átélt gyermekek még évekig zavartak és boldogtalanok.A szülök és a felbomlott család barátai szintén szenvednek.
Miért bomlik fel oly gyakran a házasság ??
Talán nem történik máról holnapra, általában vannak figyelmeztető jelek.Kisebb problémák egyre nagyobbakká válhatnak, míg végül leküzdhetetlennek látszanak.Ezek problémák megoldásával talán ellehetne kerülni a család felbomlását. A problémák kialakulásának egyik tényezője néha az irreális elvárások, amelyek talán az egyik vagy mindkét házasfélnek vannak.Szerelmi történetek mellyel mindennap bombáznak minket:televízió, újságok.Ezek a filmek reményeket kelthetnek, amelyek nagyon távol vannak a valós élettől.Amikor ezek az álmok a saját házasságunkban nem válnak valóra, akkor az ember becsapottnak , elégedetlennek sőt még elkeseredettnek is érezheti magát.
A boldog és sikeres házassághoz erőfeszítésre van szükség.
A házaspárok nagyon különböznek érzelmi és elmebeli felépítésükben, neveltetésükben..Néha nem értenek egyet pénzzel, a gyermekekkel és egymás hozzátartozóival kapcsolatban. Ha nem fordítanak elég időt arra, hogy együtt tevékenykedjenek, vagy ha szexuális problémáik vannak, az szintén nézet eltérés forrása lehet.Fordítsunk időt az ilyen gondok megoldására, megéri. Keressünk kölcsönösen elfogadható megoldást találni