A beszéd,közlés fontossága !

KÖZLÉS többet jelent a puszta beszédnél. Ha a szavaitok nem találnak megértésre a hallgatónál, „valójában a levegőbe fogtok beszélni”Eljut-e gyermekeidhez, amit mondasz, és te valóban megérted, amit ők próbálnak neked mondani?

Az igazi közlésnél gondolatok, eszmék és érzések továbbításának kell történnie egyik elméből a másikba. Ha a szeretetet a boldog családi élet szívének lehet nevezni, akkor a közlést az életvérének tekinthetjük. A közlés megszakítása házasfelek között bajt árul el; és éppen olyan súlyos ez − vagy még súlyosabb −, amikor szülők és gyermekek között következik be.A közlési csatornára a legnagyobb megpróbáltatások nem a gyermek életének korai éveiben, hanem a serdülőkorban, a tizenéves korban várnak. A szülőknek tudomásul kell venni, hogy ez így lesz. Nem ésszerű részükről azt feltételezni, hogy mivel a gyermek életének korai évei viszonylag problémamentesek, a későbbi évek is azok lesznek. Biztosan támadnak nehézségek, és a világos, hatékony közlések képezhetik a kulcstényezőt e nehézségek megoldásához vagy csökkentéséhez. Ennek tudatában a szülőknek előre kell tekinteni, előre kell gondolkozni, mert „jobb a későbbi vége valamely dolognak, mint annak kezdete”.
Nagyon sok minden kell a család közlési csatornájának létesítéséhez, felépítéséhez és működésben tartásához. Évek folyamán a férj és feleség kiépíthet egymás közt olyan mélységes bizalmat, hitet és kölcsönös megértést, amely szavak nélkül is lehetővé teszi a közlést − csupán egy tekintet, egy mosoly vagy érintés kötetnyi dolgokat képes elmondani számukra. A közlés ugyanilyen erős alapjának kialakítására kell törekedniük gyermekeik számára is. Még mielőtt a kisgyermek megértené a beszédet, a szülők a biztonság és szeretet érzését közlik vele. Mialatt a gyermek felnő, ha a család együtt dolgozik, játszik, erős közlési csatornák alakulnak ki. Azoknak a csatornáknak a nyitvatartása azonban igazi erőfeszítést és bölcsességet követel.